Komiksový horor pokračuje


Comics Centrum se rozhodlo pokračovat v edici "Na přání", a proto si ještě pár dní mohou lidé objednávat čtvrtý díl komiksové série Zámek a klíč s podtitulem Klíče království. Pokud jste o této sérii nikdy neslyšeli, tak vězte, že stojí za to.

Úplně poprvé se mi první díl Zámku a klíče dostal do ruky kdysi dávno, když jsem si ho půjčil z knihovny. A abych byl upřímný, tolik mě neoslovil. V té době jsem byl těmito vyspělejšími komiksy a celkově komiksovou kulturou takřka nepolíbený (tedy kromě oblíbených Kačerů Donaldů, Toma a Jerryho, Mickyeho Mouse a kdoví čeho dalšího ještě). O pár let jsem se k této sérii dostal znovu a tentokrát mne naprosto pohltila.

To je to hlavní, co na Zámku a klíči miluji. Duo Hill a Rodriguez dokáže s přehledem navnadit atmosféru takovým způsobem, až mám o hlavní hrdiny skutečně strach a zároveň chci vědět, co za tím vším je. Zda se podaří shromáždit všechny klíče a co se pak stane. Mezitím však bych rád viděl ještě pár epických momentů, který v Koruně stínů nebylo zrovna málo.
CELÁ RECENZE


Už někoho slyším ptát se, v čem že je ten komiks tak super. Neřekl bych, že je úplně geniální, ale jeho úspěch tkví právě v kombinaci příběhu s kresbou. Joe Hill, který má na starosti scénář, je pravý syn svého otce a příběh komiksu staví na osamělém domě, který má magické schopnosti. Ty fungují pouze za použití speciálních klíčů a otevření těch správných dveří. Nevím, zda je někde uvedeno, kolik klíčů je celkem, ale přes deset jich bude určitě. Vždyť už pouze po třetím díle ví člověk o osmi! A každý z nich má jiné schopnosti. Právě to, že ani sám jako čtenář nevím, co přesně nový klíč udělá, je na komiksu tak vzrušující. Zároveň však by Zámek a klíč nebyl tak napínavý nebýt úhlavního nepřítele, proti kterému hlavní hrdinové bojují.

Bohužel nejsem výtvarník a tak vám přesně nemohu říct, proč je kresba tak úžasné. Líbí se mi ty pevné a jisté linie, hra mdlých barev a stínů. Duo Hill a Rodriguez si zkrátka sedlo a je to vidět s každým dílem víc a víc, protože to, s čím přichází Joe Hill, pak Gabriel Rodriguez dokáže s lehkostí přenést do vizuální podoby. Je to krásné - propracované, temné, akční a atmosferické dílo ve formě daleko lepší než v pouhé beletristické podobě. Zkuste to, neodtrhnete se.



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Zámek a klíč 4: Klíče království

Scénář: Joe Hill
Kresba: Gabriel Rodriguez
Překlad: Jan Kantůrek
Rozsah a formát: 160 barevných stran, hardback
Datum vydání: 19. 10. 2015

Anotace
Zámek a klíč – temná fantasy plná divů od Joe Hilla, syna Stephena Kinga.
Sourozenci Zámkovi nacházejí mnoho dalších zázračných klíčů i informací o nich. Záhad týkajících se rodiny Zámkových ale stále přibývá. Kulišákova zoufalá snaha o nalezení klíče Omega se stupňuje a nakonec přivádí obyvatele Klíčova k překvapujícímu odhalení.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Knihu si lze objednat v edici "Na přání" na stránkách nakladatelství Comics Centrum do 20 .9. 2015 a zaplatit ji až do 20. 11. 2015!

Autor článku: EclecticGuy

Sdílej

Přečtěte si taky

Předchozí
Next Post »