[Téma blogu] | Poklidné podzimní čtení

Je listopad. Ten nejlepší měsíc v roce. A rozhodl jsem se, že na tento popud to tu trochu rozproudím dalším článkem, který je vlastně knižní skrz naskrz - se spoustou fotek navrch.

Dřív se mě lidé ptali, jaké je moje nejoblíbenější roční období. Bylo mi blbé říkat "nevím", tak jsem se zmohl na odpověď, že "asi léto". Což je blbost. Když se na to podívám teď, tak nejlepší roční období je bezpochyby podzim. Proč? Protože není nic lepšího, když máte chvilku volného času a můžete se v tom pošmourném počasí zachumlat pod peřinu s horkým nápojem a knihou v ruce, přečíst pár desítek stránek a být spokojený. Nebo se jen tak procházet venku, kde to všude hraje barvami spadaných listů, které vytvářejí se zelenou barvou křiklavý, ale přitom zajímavým způsobem uklidňující kontrast. Právě v tomto období se mi čte asi nejlépe, respektive mě čtení nejvíce naplňuje. Nevím, co za sílu mnou prostupuje, ale je to úžasný pocit.

Troufám si tvrdit, že na podzim jsou skoro všichni a všechno fotogenické. Jako by to byl ten správný okamžik k focení a zachycení stávajícího okamžiku. Právě proto jsem si řekl, že by nebylo špatné nafotit nějaké podzimní fotky s knižní tematikou.





















Nejenom však Marťan je skvělé čtení do podzimních dnů. Mám pro vás pár tipů, které jsou ideální k přečtení ještě během podzimu, stačí si vybrat. Kupříkladu taková Hudba ticha svým až lyrickým příběhem dokáže v člověku vyvolat spoustu pocitů, Démon z East Endu je sice o dost temnější, ale zato se perfektně hodí do jistě budoucích deštivých dnů, kdy nebude co jiného doma dělat. Oceán na konci uličky Neila Gaimana je navíc doplněn o náznaky hororových prvků a přímo doporučuji číst knihu večer při světle lampičky, výsledek bude luxusní. Doporučit musím také sérii PAX, jež svým zasazením koresponduje s podzimním počasím. Jestliže chcete trochu toho sluníčka, mám pro vás exotickou Cestu meče nebo také Půlměsíční trůn. A pokud bych se ještě měl vrátit k literatuře pro mládež, zkusil bych, být vámi, i Nového policistu, příjemnou oddechovku z prostředí Irska.



Jaké jsou Vaše tipy na podzimní čtení?

A líbily se Vám fotky?

Autor článku: EclecticGuy

Sdílej

Přečtěte si taky

Předchozí
Next Post »

5 komentářů

komentářů
4. listopadu 2015 v 15:11 delete

Marťan byl suprovej, i film se mi líbil, akorát mě mrzí, že jsem nezvolila 3D:(. Copak je to za modelku?:D

Reply
avatar
4. listopadu 2015 v 15:39 delete

Jo, film byl super. Nevím, jestli by to 3D tomu dalo něco víc, mně stačilo 2D. Modelka je moje přítelkyně, která svolila k focení :D

Reply
avatar
4. listopadu 2015 v 15:54 delete

Měl by jsi fotit častěji, fotky jsou suprový, ty odstíny a barvy. Taky mám podzim nejraději. A jsem zvědavá, co řekneš na Marťana ;)

Reply
avatar
5. listopadu 2015 v 12:12 delete

Fotky jsou super podzimní! Když já jsem pořád v práci a nebo vařím a uklízím, ani ven se pořádně nepodívám chjo :D Modelka je pěkná! A Marťana jsem doporučila pro přítele jako dárek :)

Reply
avatar
16. listopadu 2015 v 19:13 delete

Taky mám ráda podzim pro jeho barevnost a fotogeničnost. Je pravda, že je to dokonalé období pro čtení pod peřinou, horké nápoje a snění. Ale bohužel mi všechno tohle studené vlhké počasí nedělá dobře na záda a to mi podzim trošku kazí. Nějaké velké vysedávání venku pro mě nepřipadá v úvahu, takže se spíš projdu a čtu až doma. Já bych si chtěla přečíst tu Sváteční ódu! Předpokládám, že je to součást dárku v marťanském stylu pro Terku :)

Reply
avatar