Tereza Matoušková - Vílí kruhy (audioukázka)

Audioukázka

z knihy Vílí kruhy



Zdravím všechny,
až do neděle tu pro Vás mám audioukázku z nové připravované knihy Terezy Matouškové s názvem Vílí kruhy. Čtenář/posluchač se vrací zpět do Podmoří. Já se tam vydal taky a můžu říct, že se máte na co těšit...



Uplynula nějaká doba a tudíž tu jsem s dalším audio-dárkem. Tentokrát je jím ukázka z připravovaných Vílích kruhů od Terezy Matouškové, které stojí za poslech, následně za koupi a přečtení.
Načítání této ukázky nebyla zase taková výzva, jedná se však o zajímavé vyprávění, které mne samotného dokázala přitáhnout a jsem zvědavý, co bude s hrdiny dál. Vy sami si můžete poslechnout přes 20 minut dlouhou ukázku, jež je - jak už je zvykem - opatřena hudebním doprovodem na začátku a konci nahrávky a také hudebními předěly.
Co říct na konec? Asi jen, že nemusíte poslouchat celou ukázku. Pokud chcete, budeme s autorkou jedině rádi. Jestliže však máte na práci něco jiného, stačí třebas jen 10 či 15 minut. A nejlepší bude, když dáte v komentáři vědět, jak se Vám ukázka líbila. Ať už po obsahové stránce, či po stránce jejího načtení. Nestyďte se!

Knihu vydá nakladatelství Mytago.

Audioukázku stahujte na Facebooku

(heslo k rozbalení je: VilA)

Autor článku: EclecticGuy

Sdílej

Přečtěte si taky

Předchozí
Next Post »

2 komentářů

komentářů
11. listopadu 2014 v 21:49 delete

Víš, jak jsi mi jednou v diskuzi říkal, že jsi mi napsal mega dlouhý komentář a pak se ti smazal? :D Teď už ten pocit znám. -.-

Ten průvodní článek je dost vlažný. "Načítání této ukázky nebyla zase taková výzva," "...nemusíte poslouchat celou ukázku." Tak mám si to jako poslechnout, nebo teda jako né, nebo co? Jde o to, že si s něčím dáš hromadu práce a pak si to takhle blbě celé shodíš. :) Pokud to nebyla výzva, asi je něco špatně. Pokud si to nemají poslechnout celé, proč jsi to celé tedy načítal = asi je něco špatně. Kdyby nešlo o Temnářku, nejspíš bych nic nestahoval, vykřížkoval tě a šel se koukat na videa s kočkama. Srsly, dafuq, Medroši? :D

Oceňuji to, že jsi zkrátil ty předěly - zbytečně to protahuje čas četby a je to víceméně o ničem, audioknihu/ukázku poslouchám kvůli slovu, ne hudbě, ta je tam až druhořadá. Přijde mi otravné, když z 20 hodinové knihy je 1-2 hodiny hudba. Tohle je super, dynamické. Bum kapitola. Bum další. Bum ještě jedna. (y)

Mimochodem, plánuješ zjednodušit stahování? Ne, že bych měl něco proti postupu kliknout na odkaz na FB>rozkliknout si článek>rozkliknut si odkaz na Kukátkovský FB>Rozkliknout si Ulož.to>Rozkliknout si staženou složku a napsat tam heslo, díky čemuž si jak lehce nahoníš počet lajkařů na FB, tak získáš i relativně přesné statistiky, načež si můžeš odpočítat, kolik lidí si to stáhlo, ale přijde mi to zbytečně složité. Zkus srkat šťouchané brambory brčkem a získáš relativně přesnou představu, čemu tví drazí čtenáři (nebo kdokoliv jiný, kdo si to chce stáhnout) musí čelit. Pokaždé.
Ale tak naštěstí je to na TyTrubce. :)
Zkus s tím ale něco udělat, hromadu lidí tímhle složitým postupem jen odradíš. Čtenářovu trpělivost můžeš zkoušet, ale má to své meze.

Reply
avatar
11. listopadu 2014 v 22:43 delete

Předně díky za první komentář... A k tomu značně dlouhý. Akorát to vezmu v bodech a ve zkratce, jelikož nemám náladu, chuť a ani čas odpovědět rozmáchleji :D

1) Nic neshazuji. Ani sebe, ani text. Výzva to nebylo z toho důvodu, že to je text, jako každý jiný, který načítám. Našly se tam nějaké pasáže, u kterých jsem se přežbleptnul, ale nic hrozného. A je to dvacetiminutová ukázka, tudíž si nemyslím, že by bylo něco špatně. Mimo jiné, já vycházím z bohatých zkušeností a statistik. Jestliže posluchač ví, že se nejedná o obsahově celistvý celek, ve většině případů nevyposlechne nahrávku do konce. Vydrží to tak maximálně 5 až 10 minut, proto říkám, že mě potěší i to, když dají šanci alespoň poslechu poloviny audioukázky ;) Vždyť i ty sám přiznáváš, že by sis to jinak neposlechnul (busted) :P

2) U téhle audioukázky bylo zkrácení předělů nasnadě. Je to dynamičtější. Jinde si to klidně natáhnu (v porovnání ukázky vs celého příběhu). Pak záleží čistě na posluchači, co preferuje. A hudba je doplňující, takže není špatně, když místo 7 vteřinového předělu budu mít 20 vteřinový předěl. Vše se přizpůsobuje podobě textu ;)

3) Za prvé, mým cílem nebylo nahnat lajkaře. Účelem bylo dát mým fanouškům možnost stáhnout si a poslechnout si audioukázku exkluzivně, dřív než kdokoliv jiný. Jinak - co je na tom těžkého a extra složitého? Já publikuji článek, lidé si ho rozkliknou, přečtou si text a kliknou na odkaz, kde pouze kliknou a hodí je to na Ulož.to. Vím, že žijeme v rychlé době, ale lidi zase nemusí mít během 10 vteřin všechno :D Btw: přes tuhle aplikaci to takhle dělají tisíce lidí funguje to + zatím si nikdo další nestěžoval, tudíž nemám osobně potřebu to měnit ;) YouTube to zachraňuje, ale také to úplně neřeší, ale buďte/me rádi aspoň za něj.

Pokud tím lidi odrazuji, ať mi napíšou, jelikož si nejsem vědom, že jim stavím do cesty nějaké záludné překážky. Já zatím vidím spokojenost v rámci možností na obou stranách :)
Howgh!

Reply
avatar