Rudolf Klekner - Klekner

Klekner. To je audiokniha z produkce nakladatelství Kanopa, jež vlastní Václav Knop. On sám také audioknihu načetl, zpracoval a představuje ji posluchačům v celé své kráse.

V prvé řadě Klekner je zvláštní audiokniha. Proč zvláštní? Zpracováním určitě ne, to spíše obsahem. Jedná se totiž o zápisky Rudolfa Kleknera, které mohou být pro mnohé posluchače podivné, ale přesto ve své podstatě jednoduché, přímočaré a také informačně přínosné. Obsahují totiž popisy všemožných autorových zážitků, nápadů a myšlenkových pochodů. Je pravděpodobné, že právě ony myšlenkové pochody jsou někdy tak prapodivné, že můžou být bizarní i geniální zároveň. To dělá z Kleknera něco víc.

Ještě ke všemu se načtení audioknihy zhostil majitel nakladatelství Kanopa, Václav Knop. Tento herec a dabér zužitkoval veškeré své zkušenosti a dokázal se doslova převtělit do Rudolfa Kleknera, navodil tu správnou atmosféru. Knop po celou dobu citlivě volí a mění tempo i intonaci. Díky tomu se tak posluchači dostává nevšedního zážitku, jehož se buďto zaleknou (neboť Klekner přináší něco nového), nebo radostně zaplesají nad tím, jaký hezký kousek spatřil světlo audioknižního světa.

Audiokniha není úplně pro všechny. Je spíše pro ten typ lidí, kteří rádi experimentují, hledají něco jiného (možná i undergroundového), co však i přes svůj zdánlivě zvláštní obsah dokáže příjemně překvapit. V průběhu je posluchač vystaven směsi pocitů - smutku, melancholii, radosti, pobavení či rozporuplnosti. Obsah Kleknera totiž může kdejakého posluchače navnadit k zamyšlení se nad některými věcmi. A to je ona přidaná hodnota, která děla Kleknera dosti zajímavým počinem.

Audioknihu lze koupit na stránkách Audiotéky.

Autor článku: EclecticGuy

Sdílej

Přečtěte si taky

Předchozí
Next Post »