Martin D. Antonín - Pekelná šleha (audioukázka)


I pro mě to byla pořádně pekelná šleha. Když mi Pavla z Epochy napsala, jestli bych pro ně neudělal audioukázku z nového dílu série Kladivo na čaroděje, byl jsem trochu v transu. Souhlasil jsem ze dvou důvodů - načítání audioukázek mě baví (i když si to možná tolik lidí neposlechne) + samotnému autorovi ta myšlenka připadala super.

Dnes Vám přináším druhou audioukázku od restartu KK. Tentokrát se zaměřím na profláklejší knihu, respektive knižní sérii - a tou je Kladivo na čaroděje. Konkrétně na Pekelnou šlehu od Martina D. Antonína.

Když jsem si takhle pro zábavu tvořil mé audioukázky, nenapadlo mne, že jednou mne osloví i Epocha, abych dal něco dohromady i pro již známou sérii Kladivo na čaroděje. Je to pro mě jisté zadostiučinění, že i tato práce má smysl (alespoň trochu). A hlavně je to také čest. Není to však tak, že bych předchozí díla, na něž jsem tvořil ukázky, shazoval, to vůbec ne.

Audioukázka z Pekelné šlehy není příliš dlouhá, má bezmála 16 minut a poslechnete si tak celou osmou kapitolu s názvem Vodotěsné boty. Nejenom tato kapitola, ale všechny jsou prodchnuty vtipem, nějakou tou hláškou, pop-kulturním odkazem nebo také akční honičkou.

Její průběh je dosti humorný, drastický a napínavý. Takže Vám jen můžu doporučit to, abyste se posadili, chytli se opěradel a pustili si audioukázku, protože stejně jako zbytek knihy (poznamenejte si 7. dubna!), je osmá kapitola super!


>> audioukázka ke stažení <<

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Anotace 

Praha je magické město – a ta magie vás může zabít. V tom lepším případě.
Když vám teče do bot, když vás pronásledují přízraky – koho zavoláte? 
Tým Felixe Jonáše určitě ne. Pokud už by přece jen přijeli, tak vás nechají pekelným silám napospas, aby vám pak mohli vybílit byt. Jenže někdy je situace tak zoufalá, že vám nezbývá nic jiného, než obrátit se na lidi, kteří jsou naprosto odepsaní – a doufat, že to přežijete. 
Série Kladivo na čaroděje vás zavede do našeho světa, jak ho neznáte… a jak ho ani netoužíte poznat. Alespoň ne na vlastní kůži. Světa magie, temných přízraků, oživlých mrtvol, zabijáků, démonů, psychopatů, nekrofilů, upírů – a to mluvíme jen o kladných hrdinech. Ti, proti kterým bojují, jsou ještě mnohem horší…

O autorovi

Narozen v roce 1978 v Praze, spisovatel, organizátor larpů, překladatel.
Publikuje od počátku tisíciletí; po povídkových začátcích (např. v časopise Pevnost a sbornících Drakobijci a Klášter slasti) debutoval
čtenáři skvěle přijatým humorně laděným fantasy románem Křivé ostří, na který navázal novelou Zdvořilostní návštěva. Povídkou Trpasličí čest odstartoval stejnojmenný cyklus, do něhož patří i ztřeštěně vážný román Zelená a osm povídek a novel vydaných ve sbornících Legendy: Draci, Mrtvý v parovodu, Legendy české fantasy 2 (připravuje se) a dalších.
Od hrdých trpaslíků, „geniálních“ goblinů a
vážných elfů si odskočil k soudobé sérii Daemonica (dosud dva díly, další chystá) a historické fantasy novele Saladinova lampa.
Úplnou žánrovou odbočkou je populárně naučná kniha 101 nejkrásnějších domovních znamení Prahy.
Jeho nejsilnější zbraní jsou chytlavé příběhy plné akce a dialogů, které se neberou příliš vážně, i proto mu svět Kladiva na čaroděje sedl takřka na míru.

Užitečné odkazy

Pekelná šleha vychází 7. dubna 2015 v nakladatelství Epocha jako osmý díl v sérii Kladivo na čaroděje

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Máte se na co těšit!

Autor článku: EclecticGuy

Sdílej

Přečtěte si taky

Předchozí
Next Post »