[Report] | Noc literatury 28.6. 2014

Noc literatury 28.6. 2014

V sobotu 28. června se v Brně konala Noc literatury, kdy město doslova hořela slovem. Dovolte mi alespoň ve stručnosti sepsat, jak jsem tento večer strávil a které přednášky jsem navštívil.





Knižní trh a tři "přednášky"

Na Noc literatury jsem byl domluvený s kámoškou, takže po setkání jsme ihned vyrazili na Trh knihou, který se konal na nádvoří Domu pánů z Kunštátu. Pultíky tu měly některé antikvariáty i nakladatelství (třeba Jota, Host, Baobab apod.). Zde jsem ukořistil jednu pěknou knížečku, leč později jsem zjistil, že patří do série. Každopádně si ji rád přečtu a doufám, že se mi bude líbit.
Poté jsme se odebrali do Spolku, nedaleké kavárny, kde jsme poseděli do doby než začne další program, který nás zajímal - poslechový pořad Jana Rejžka v budově Českého rozhlasu mi tak trochu otevřel oči, protože jsem vůbec nevěděl, že se některé básně dají tak krásně zhudebnit (například skupina Flamengo a jejich album Kuře v hodinkách je úplně super na poslech). Vydrželi jsme zhruba do poloviny, poté jsme se přesídlili do Paláce šlechtičen, kde Irena Dousková předčítala ze své knihy Medvědí tanec.
Autorka dokáže skvěle předčítat a mám takový dojem, že kdybych si četl knihu jen tak, tak mnoho věcí nebude znít tak vtipně, když je četla ona. Rozhodně se přimlouvám, aby Irena Dousková Medvědí tanec načetla jako audioknihu!
Asi po hodině krásného předčítání jsme se opět vydali do budovy Českého rozhlasu, kde měli autorské čtení autorské duo Němec & Němec. Tedy Ludvík a Jan Němcovi. Abych se přiznal, více mne zaujala četba otce, Ludvika Němce. Text, který si vybral, mi něco řekl, kdežto předčítaný text Jana Němce mne tolik nezasáhl. Přesto jsem si autorské čtení užil a tak trochu mě mrzelo, když jsem musel s kámoškou na autobus, který ji měl odvézt domů.
Byl to povedený večer, mohlo se z něj vytřískat mnohem víc, ale na to bude určitě čas příští rok :)

Autor článku: EclecticGuy

Sdílej

Přečtěte si taky

Předchozí
Next Post »