Lisa Jackson - Všechno mi řekni

Lisa Jackson je fanouškům psychologických thrillerů víceméně známá. S touto autorkou mám zkušenosti díky její knize Noc předtím, která se jí dost povedla. Jak je na tom však Všechno mi řekni? Lepší? Horší? Stojí vůbec za přečtení?

Lisa Jackson umí psát. To mi ostatně ukázala už v knize Noc předtím. Všechno mi řekni pokračuje docela dost ve stejných stopách (samozřejmě s mírnými novinkami/odchylkami). Blondell O'Henryová sedí za údajnou vraždu své dcery a vážném ublížení na zdraví svých dalších dvou dětí. Jaké je ale překvapení, když po zhruba dvou letech její syn změní výpověď v její nevinnu. Novinářka Nikki Gilletteová je ochotná jakýmkoliv způsobem zjistit, proč a zda Blondell svojí dceru opravdu zabila.

Pokud by vás to nezaujalo, tak mě naopak dost. Lise Jackson se nedá upřít to, že dokáže čtenáře napnout. Děj knihy Všechno mi řekni totiž není zas tak zamotaný, jak mnohdy u thrillerů a detektivek bývá, ba naopak - je docela přímočarý (avšak v tom dobrém slova smyslu). Hlavní devízou je ale to, jak silnou atmosféru autorka dokáže v průběhu pár stránek vybudovat.

Lisa Jackson si v tomto vede perfektně. Na druhou stranu jsem neměl ze čtení takový pocit jako u Noci předtím. Všechno mi řekni disponuje menším napětím, už jen kvůli tomu, že téměř celou dobu probíhá vyšetřování a investigativní novinařina a nic dalšího se kromě dvou scén neděje. Noc předtím v tomto byla více akčnější. Autorka v této knize taky dost ráda odbočí a něco málo sepíše i o sexuálních hrátkách ústřední dvojice. Je hezké, že se snaží příběh něčím doplnit, ale ne vždy to sedí, mnohdy se jedná spíše o rušící prvek.

Všechno mi řekni je dobře napsaný thriller. Není to však nic, co by nedokázal napsat nikdo jiný. Proto se kniha řadí spíše do průměru v porovnání s dalšími autory a jejich knihami. Na druhou stranu se jedná o dobře podanou kombinace psychologického románu, thrilleru a detektivky.


Autor článku: EclecticGuy

Sdílej

Přečtěte si taky

Předchozí
Next Post »